Malinska

Malinska je smještena na sjevero-zapadnoj obali največeg jadranskog otoka, otoka Krka.
Zbog svog geografskog položaja, zaštičena od jakih vjetrova, sa brojnim šumovitim uvalama koje duboko ulaze u kopno, Malinska od davnine predstavlja sigurno utočište za brojne pomorce, a danas poželjno odredište za brojne turiste i posjetitelje.

Prekrasne plaže, prirodne ljepote i pitomi pejzaž uz umjerenu mediteransku klimu sa više od 2200 sunčanih sati godišnje, glavne su odlike Malinske. Šarm sunca, mora i ljeta nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Zbog svoje umjerene klime, Malinska pruža mogućnost za ugodan odmor tijekom cijele godine. Isto tako već krajem 19. st. Malinska je proglašena idealnim mjestom za zdravstveni turizam.

Stoljetna tradicija u turizmu govori da Malinska ima što ponuditi. Iako malo mjesto na Jadranu, sa brojnim apartmanima, sobama i studijima u privatnom smještaju, Malinska nudi kulturne i zabavne programe, mogu se posjetiti kulturino povijesni spomenici u Malinskoj i okolici osobito na području cijelog otoka Krka.

Sačuvana je tradicija i borojni su nastupi folklora u autohtonoj narodnoj nošnji.

Domaći mještani osim turizmom, bave se maslinarstvom, stočarstvom, poljodjeljstvom i ribarstvom tako su tradicija i domaća kuhinja jako zastupljene u gastronomskoj ponudi Malinske.

Brojni restorani nude domaće specijalitete i proizvode.

Za turiste sklonije aktivnom odmoru, Malinska nudi brojne šetnice, promenade za šetnje ili vožnje biciklom.

Čisto jadransko more, netaknute uvale idealne su za ronjenje.                    

Uređene biciklističke staze po cijelom otoku Krku omogućavaju kratke ili duže ture, posjete i izlete u druga mjesta na otoku.

Zbog svoje jedinstvene i bogate kulturno povijesne baštine očuvane tradicije, modernog razvoja i odlične prometne povezanosti sa kopnom odavno je otok Krk nazvan još i Zlatni otok.

Otok Krk, smješten u Kvarnerskom zaljevu na sjevernom dijelu Jadrana, dio je šire cjeline bogate   prirodnim ljepotama, nacionalnim parkovima i parkovima prirode.

U zaleđu Kvarnera, smješten je Gorski kotar koji obiluje prirodnim ljepotama.

Najpoznatiji je nacionalni park Risnjak sa čijeg se vrha pruža pogled na Jadran, Istru i Julijske Alpe u Sloveniji.

Gorski kotar idealno je odredište za ljubitelje prirode, biciklizma šetnji i planinarenja, lova i ribolova.

Ljeti pruža mir i svježinu, a zimi obilje snijega za zimske radosti.

Bogata raznolikost Primorsko goranske županije, planine neposredno uz Jadransku obalu,  pruža sve uvjete za nezaboravan odmor.

Dolazak:
Odlazak:
Prijava
Username *
Password *
Remember Me